Premijera predstave "Nasilje nema opravdanja - planirajte porodicu bez nasilja" u Pančevu - 21.2.2013.

U okviru projekta UNFPA Populacionog fonda Ujedinjenih nacija "Podizanje svesti o pravima osetljivih grupa i reproduktivnom zdravlju u jugo-istočnoj Srbiji" , a u organizaciji Centra za razvoj neformalnog obrazovanja, Kulturnog centra Pančeva, The/Arto projekta iz Zagreba i ambasadora UNDP-a Zijaha A. Sokolovića, u Kulturnom centru u Pančevu, Vojvode Živojina Mišića 4, u petak 21.02.2013 u 18:00 i 20:30 sati biti će održana premijera i prezentacija kazališne predstave "Nasilje nema opravdanja - planirajte porodicu bez nasilja".

 

2013-02-20-Nasilje-Pancevo-najava

 

 

Projekt „Podizanje svesti o pravima osetljivih grupa i reproduktivnom zdravlju u jugo-istočnoj Srbiji“ ima za cilj osnažiti mlade i olakšati njihov pristup ustanovama koje se bave ljudskim i manjinskim pravima posebno u zdravstvenom sektoru, stvarajući direktnu relaciju između reproduktivnog zdravlja i nasilja.


Predstava „Nasilje nema opravdanja - planirajte porodicu bez nasilja“ nastala je u režiji poznatog dramskog umjetnika Zijaha A. Sokolovića u okviru njegovog The/Arto projekta koji je započet u Salzburgu, a kasnije realiziran i u Zagrebu, sa osnovnom idejom da kroz dramsku umjetnost educira decu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta o važnim društvenim temama i problemima kao što su droga, nasilje u porodici, korupcija, reproduktivno zdravlje i seksualno obrazovanje. Predstavom „Nasilje nema opravdanja-planirajte porodicu bez nasilja“ projekt će PRVI PUT biti realizran u Srbiji.

 

Ova predstava olakšati će profesorima i djeci da na zabavan i kreativan način pristupe preprekama u razumijevanju.

 

Nasilje nema opravdanja-plakat-00

 

Nasilje nema opravdanja-plakat-02