Premijera The/Arto predstave za djecu "Kraljica leptira"

2013-10-24-kraljica-leptira-03 

Jučer je u velikoj dvorani Kulturnog centra u Pančevu održana premijera predstave "Kraljica leptira", koju je na tekst Selme Parisi režirao Zijah A. Sokolović. Ovo je, nakon predstave "Nasilje nema opravdanja", druga suradnja The/Arta s Kulturnim centrom Pančevo

 

 

""Kraljica leptira" je priča koja se bazira na istinitom događaju. Djevojčica Holly Blue, koja je dobila ime po vrsti leptira, ima neizlječivu bolest očiju zbog koje će trajno osljepiti. Zbog toga se sporo i nesigurno kreće i zaostaje u svakodnevnim aktivnostima. što kod druge djece izaziva agresiju, nerazumijevanje i nedostatak empatije. Ovaj kazališni komad s elementima bajke sam napisala da djeci objasni da postoje ljudi koji su drugačiji i neobični, da razvija empatiju i toleranciju prema ljudima s teškoćama u razvoju ili ljudima koji su jednostavno drugačiji."

Selma Parisi, dramski pisac

 

Kraljica Leptira-01

 

"Kazališna umjetnost je sredstvo koje pomaže djeci i roditeljima da razumiju i rješavaju složene životne situacije. Ovo je bajkovita predstava o djeci s teškoćama u razvoju, o njihovoj svakodnevnoj borbi da se adaptiraju u društvu, ostanu dio svijeta u kojem žive i uhvate korak sa svojim vršnjacima. Predstava o nasilju među djecom, ali predstava koja ima poučan i pozitivan kraj. Prilagođena vremenu komunikacije, predstava ima elemente crtanog filma, igranog filma, fotografije, kazališta i kompjutorske animacije. Traje 50 minuta i namjenjena je djeci od 5 do 95 godina."

Zijah A. Sokolović, režiser

 

Kraljica Leptira-02

 

Posjetite facebook stranice predstave i saznajte informacije o terminima održavanja predstave na stranicama Kulturnog centra Pančeva.

 

2013-10-24-kraljica-leptira-01

 

2013-10-24-kraljica-leptira-02

 

 

 

IZ MEDIJA:

Zijah A. Sokolović - "Pozorište je kosmos za istraživanje" - Danas.rs

"Predstava za decu od 5 do 95 godina - Kurir

Premijera predstave "Kraljica leptira" u režiji Zijaha A. Sokolovića - Mreža kreativnih ljudi